28 AUGUSTUS 2014 | FOTOGRAFIE: JARNO KRAAYVANGER

"Iedereen doet gezellig mee!"

Nadieh (18) student communicatie en Kevin (22) student Informatica worden nieuwe stadsgenoten! Zwolse Peperz was benieuwd waarom studenten voor Zwolle kiezen als nieuwe woonplek en dook dus even onder in de Bruisweken.

Buiten de deur

Nadieh: “Ik kom uit Almelo en ondanks dat dat niet zo ver is, kende ik Zwolle eigenlijk helemaal niet. Tijdens de introweek leer ik de stad al wat kennen. Ik vind het hier gezellig....en mooi! Ik heb nog getwijfeld tussen Enschede en Zwolle. Ik wilde namelijk wel buiten de deur, maar toch in de buurt van Almelo op kamers.”studenten Zwolle  studenten Zwolle
Open armen

Kevin: “Ik ga nu mijn tweede studiejaar in en na een jaar elke dag 3 uur reizen –ik kom namelijk uit Joure- vind ik het mooi geweest. Ik ga op kamers! Ik ken Groningen en Amsterdam ook als studentensteden, maar de sfeer in Zwolle spreekt me veel meer aan. Ik vind de mensen hier leuker. Iedereen doet hier sneller en gezelliger met elkaar mee. Waar je elders op een gesloten bolwerk stuit, word je hier met open armen verwelkomt. De opleiding ansich is hier ook veel beter.”

Een kamer zoeken in Zwolle?

Kevin:”De beste tijd om een goede kamer te vinden is natuurlijk in de zomervakantie. Dan wisselen veel studenten. Oud-studenten gaan uit hun kamer. Maar: de kerstvakantie is misschien nog wel een betere periode! Tegen die tijd haakt een deel van de eerstejaars af omdat de studie tegenvalt of omdat ze het niet halen.”

Uitgaan?
"Het Vliegend Paard"
DEEL: